Om


matogturglede.no

turer med innhold

TEMAER

Mat- og turglede tilbyr et variert program hva gjelder lokalt vertskap, lokal kultur og matopplevelser, samt turer i et lett tilgjengelig kulturlandskap.

Sykkelturene kan du være med på så lenge du er i normal, gjennomsnittlig god form. Ved fysisk anstrengelse er det ekstra viktig å få i seg nok og god mat. På slutten av dagen står derfor bordet ferdig dekket med lokale delikatesser både på fat og flaske.

 

St. Olavsleden gjennom Hamarregionen går langs gamle veifar fulle av historier og myter. Ruten med historier tilbake til vikingtiden har status som Europeisk Kulturveg. Pilegrimsruta følger Nasjonal sykkelveirute nr. 7 langs Mjøsa, og byr på mye lettsyklet terreng med noen stigninger innimellom.

 

Middelalderens mat og drikke

Bli kjent med Hamar-regionens middelalderhistorie. Hør  om hvordan middelalderens munker brukte planter i matlagingen og til medisinsk bruk, og få et nytt syn på middelalderens kokekunst og og smaks-kombinasjoner.

Noen av gjestegårdene kan også tilby menyer med  retter inspirert av middelalderens kokekunst. 

 

Ville vekster 

Gammel kunnskap om viltvoksende, spiselige vekster og planter, er i ferd med å bli hentet fram igjen. I samarbeid med gjestegårder, tilbyr vi gjerne matkurs basert på naturens spiskammers.

 

 

Mat- og turglede fokuserer på pakketurer og skreddersydde turer som kombinerer historie og kulturopplevelser med sykling og vandring. Med hører også de gode, lokale matopplevelsene og godt vertskap.

 

Velg blant:

  • Individuelle turer, hvor du får med deg kart og turbeskrivelser.
  • Turer med guide.

 

Kanskje du ikke finner akkurat den turen du ønsker? Da er det lett å spesialtilpasse en tur etter dine egne ønsker. 

 

 

Mat- og turglede er i samarbeid med Pilegrimssenter Hamar medlem av Reisegarantifondet

 

 

 

Om Mat- og turglede

Kontakt

Har du spørsmål, så ta gjerne kontakt.

 

Bente Fekene

Mat- og turglede

2318 Hamar

Telefon: 912 41 229

E-post: post@matogturglede.no

 

Org. nr. 993 019 933 MVA

 

 

 

Samarbeidspartnere

Samarbeidspartnerne er alle aktører som tilbyr god kvalitet. 

 

Overnattingsteder, attraksjoner, foredragsholdere og andre leverandører tilbyr kvalitetssikrede tjenester, god mat og tilstedeværende vertskap.

Copyright @ All Rights Reserved