Inspirasjonsdag i Urtehagen på Domkirkeodden


matogturglede.no

turer med innhold

Inspirasjonsdag i Urtehagen

Program


Mat av ville vekster er både kulturarv og næringsrik helsekost, og om våren er det flust med spiselige vekster ute i naturen.


Under omvisningen i Urtehagen, forteller Hildur Hauksdóttir hvordan vårens planter er blitt brukt siden middelalderen, som mat og medisin. Noen av plantene vil mange kalle for ugress, men gammel kunnskap er i ferd med å bli hentet fram igjen. Hildur gir oss en innføring i bruksområdene for de forskjellige vekstene.


Etter omvisning står urter og andre viltvoksende godsaker på menyen i Drengestuekjelleren.



Meny

  • Gresk pai med brennesle, salat av ville vekster og ryllikrømme.
  • Osteanretning med løvetannkjeks, granskuddsirup og syltet rabarbra.
  • Granskudd-panna cotta med rabarbrakompott.
  • Kandisert kvann.
  • Urtehagens urtedrikk og Hildegard von Bingens hjertevin.


 
 
 
 
 

Kvann har fra gammel tid av, vært brukt som nytte-og medisinplante.


Hildur er ansvarlig for Urtehagen på Domkirkeodden og ekspert på urter og ville vekster i middelalderen

Pris kr 600,- per person, som inkluderer:


• Omvisning i Urtehagen.

• Servering.

• Oppskrifter på rettene du får servert.


Varighet:            Kl. 16.00 - 18.30.

Påmeldingsfrist: Mandag 20. mai.


For mer informasjon/bestilling, kontakt Bente

på tlf. 912 41 229 eller e-post: post@matogturglede.no



Copyright @ All Rights Reserved