Inspirasjonsdag i urtehagen


matogturglede.no

turer med innhold

Inspirasjonsdag i Urtehagen 

Program


 

Høsten er tiden hvor plantene modner frukt og frø, og staudene trekker kraften ned i rota for å forberede seg på vinteren.


Denne søndagen er det de modne og høsteklare plantene, som står i fokus. Hildur Hauksdóttir, leder av Urtehagen på Domkirkeodden, tar oss med på en vandring og forteller blant annet om svartkarven, som var en viktig medisinvekst i Benediktinerklostrene i middelalderen. Hun snakker også om hvitsennep og vanlig karve.

 

Etter omvisningen blir det servering av retter med spennende smakskombinasjoner, med blant annet karve, svartkarve og sennepsfrø.

  

MENY

Kald rødbetesuppe med karve og dill


Skogsopp-paté med geitramsgelé og syltede granskudd


Ost med stikkelsbærchutney og mjødurtgelé


Norsk urkornbrød 


Sitronkake med karve

 

 

 
 
 
 
 

Et gammelt ordtak sier at "i svartkarvefrø finner man medisin mot alle sykdommer unntatt døden".

Foto: Fotoavd. Domkirkeodden

Hildur Hauksdóttir er ekspert på middelalderesns bruk av urter og vekster til mat og medisin.

Rettene serveres i Drengestuekjelleren på Domkirkeodden.


Pris kr 600,- per person, som inkluderer:

 

• Omvisning i Urtehagen.

• Servering.

• Oppskrifter på rettene du får servert.

 

Varighet: Kl. 13.00 – 16.00.

Påmeldingsfrist: Torsdag 3. oktober.

 

For mer informasjon/bestilling, kontakt Bente på tlf. 912 41 229

eller e-post: post@matogturglede.no

 KONTAKT:   

                                              

 Tlf. 912 41 229

 post@matogturglede.no




Copyright @ All Rights Reserved