Middelalderopplevelser


matogturglede.no

turer med innhold

Middelalderopplevelser

Program

 
 
 
 
 

 

 

 

Dagen starter med omvisning i ruinene av Hamarbiskopens gård. Disse ruinene er en viktig del av den middelalderutstillingen som arkitekt Sverre Fehn har laget i Storhamarlåven.

 

Her går vi på brolegningen fra 1500-tallet og ned i biskopens mange kjellere. Vi kan få oversikt over utgravningsområdet fra de store rampene som arkitekten har spent over hele anlegget. Inne finnes små utstillingsrom der en del av de viktigste funnene fra bispegården og Hamarkaupangen vises fram.

 

Etter omvisningen, blir det kåseri og vakker sang i Hamardomen.

 

I middelalderen var det populært med krydderkombinasjoner, inspirert av et internasjonalt kjøkken, og som i dag forbindes med den norske julematen. Vin ble ansett for å være både nyttig og nøt høy prestisje for de i middelklassen og adelen, som hadde råd.

 

På Bryhni Søndre i Stange, blir du servert middag basert middelalderens smaker. Middagen består av fire retter, gjerne smaksatt med viner som gjør smaksopplevelsen komplett.

 

Du vil få en introduksjon om valg av vin til mat med middelalderens krydderkombinasjoner, og høre om en del fakta, som du kanskje ikke var klar over når det gjaldt middelalderens syn på mat i forhold til i dag.

 

  

MENY

  • Viltpaté, rødbetesalat og surdeigsbrød. 
  • Gårdskyllingbryst med spinat og spekeskinke, byggotto med skogssopp, urter og valnøtter. 
  • Smaksrike oster med syltede hasselnøtter, eplechutney og havrekjeks.
  • Eggost med korinter og solbærsaus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eggost finnes i ulike varianter i alle nordiske land. Desserten stammer fra Romerriket og til Norden kom den i tidlig middelalder.

 

Middagen på Bryhni Søndre serveres på salen i hovedbygningen.


Pris: Kr 1 276,- per person, som inkluderer:

 

  • Omvisning i middelalderutstillingen og sang/kåseri i Hamardomen på Domkirkeodden.
  • Fire-retters middag, vinpakke inkludert aperitiff, informasjon om vinene og rettene på menyen på Bryhni Søndre.

 

Pris uten vinpakke: Kr 826,- per person.


Passer for: Grupper fra 10 - 50 personer, med interesse for historie og matkultur.


Avstand Domkirkeodden  - Bryhni Søndre: Cirak 16 kilometer.

Sesong: Året rundt.  



Overnatting

Bryhni Søndre tilbyr overnatting i restaurert kårbolig fra 1760.

Her er ni soverom med 15 senger, tre bad med dusj/toalett,

kjøkken med spiseplass og stue med peis. Pris overnatting med

frokost kr 860,- per person. 




For mer informasjon, ta kontakt med Bente på tlf. 912 41 229 eller

e-post:  post@matogturglede.no



 KONTAKT:   

                                              

 Tlf. 912 41 229

 post@matogturglede.no




Copyright @ All Rights Reserved