Oppholdet starter på Kvarstad Gård. Gården ligger vakkert til på en høyde i kulturlandskapet, er i full drift og har en historie som kan spores tilbake til før vikingtiden. I de restaurerte bygningene har vertskapet åpnet opp for konferanser, selskap og overnatting året rundt.
Vi møtes i hovedbygningen for en aperitiff, mens verten forteller om gården. Middagen serveres i en av stuene med produkter fra egen gård og regionen rundt. I dessertene vil det alltid være både iskrem og sjokolade.
Etter frokost og utsjekking neste dag, møtes vi på Kvarstad Sjokolade, som ligger seks kilometer fra gården.
I lokalene, som tidligere var sørgående kro langs E6 på Rudshøgda, er det i dag sjokoladefabrikk, iskremproduksjon, restaurant, kafé og butikk.
Her avsluttes oppholdet med omvisning i sjokoladefabrikken. Du ser hvordan trøfler, flak, kuler og konfektbiter blir laget og får smake på fersk sjokoladekonfekt.
Konfekten lages med sjokolade av høy kvalitet, og i sjokolade-flakene brukes bær fra gården. Foto: Rakel Berg
I kaféen på Kvarstad Sjokolade serveres småretter, kaker og god kaffe. Råvarene kommer bl.a. fra Kvarstad Gård.
Pris fra kr. 2 370,- per person, som inkluderer:
Kan bestilles året rundt for grupper fra 8 - 25 personer.
Gården har totalt 29 senger fordelt på 12 rom. I et eget hus er det fem soverom, to stuer og eget kjøkken.
På Kvarstad Gård er det også en trivelig gårdsbutikk og kafé.