I Kristin Lavransdatters spor

I Kristin Lavransdatters sporFå innsikt i en av de fineste kjærlighetshistorier i norsk litteratur; triologien som Sigrid Undset ble belønnet med Nobels litteraturpris for i 1928. Forteller Kirsti Hougen tar oss med på en reise på flere plan gjennom Kristin-skikkelsens livsdrama i middelalderen.


Program:

Rundturen begynner på Pilegrimssenter Hamar, med en kort vandring til Domkirkeodden og Hamardomen. Som barn får Kristin være med faren sin til Hamarkaupangen og vi får høre om hennes  møte med Hamardomen, hentet fra beskrivelsen i boken "Kransen".


Inne i en av de gamle bygningene på Hedmarkstunet, forteller Kirsti fra boken "Husfrue" om forholdet mellom Kristin og faren og om hennes tunge botsvandring til Nidaros.


Ved ruinene av Korskirken, får vi høre om Kristins erkjennelser og hennes livs avslutning med utgangspunkt i den siste boken i triologien; "Korset".


Turen avsluttes med kåseri om motivene til den moderne pilegrimen. 

 

Du vil også bli nærmere kjent med Sigrid Undsets nære forhold til Hamar.


Foto forside: Aage Remfeldt, Bjerkebæk

Utsikt mot Hedmarkstunet fra Skraastadloftet.


Pris kr 500,- per person, som inkluderer:


- Historisk vandring, ved Kirsti Hougen.
- Inngang Domkirkeodden og Hamardomen.
- Pilegrimssenter Hamar, «Pilegrim før og nå», ved Tone Stræte.
- Servering av pilegrimskake, kaffe/te.


Turen starter kl. 13.00 og varer i cirka tre timer. 


Distanse cirka 1,5 kilometer. Husk gode sko.Vandringen kan bestilles av grupper fra 20 - 30 personer.

Sesong: April - oktober. 
 
 
 
 
 

Kirsti Hougen er profesjonell forteller utdannet ved Høgskolen i Oslo. Hun har samlet inn materiale til og produsert flere forestillinger basert på livshistorier, og har turnert ungdomsskoler i regi av Turné-organisasjon Hedmark.


Hun har også turnert barneskoler i Hedmark med fortellinger fra egen bokutgivelse «Tre Perler - historier fra mange land». For tiden er hun aktuell med teaterforestillingen "Rød Tråd", som omhandler dannelsen av Hamars første kvinnelige fagforening.