Sommerens sykkeltur

 

Program


Torsdag

Vi møtes på Fjetre gård i Stange Vestbygd hvor vi skal bo. Den tradisjonsrike gården med røtter tilbake til 1600-tallet har en rolig og uformell atmosfære. Vertinne Astrid Marie Sinnerud er også utdannet kokk og menyen på gården består av kortreist mat laget fra bunnen av. Fjetre gård har 12 senger fordelt på seks rom. Vi får litt å spise før vi legger ut på tur.


Det er kort vei ned til Mjøsa og Atlungstad brygge hvor vi skal bli med Skibladner over til Nes. Herfra går sykkelturen på idylliske bygdeveier gjennom kulturlandskap og skog. Vi tar en rast i Mjøsparken i Brumunddal før vi fortsetter sørover langs Mjøsa. Her sykler vi gjennom skog på grusvei og tidvis opp noen bratte bakker før vi etter siste kneik når en topp med storslagen utsikt over Mjøsa.Vi triller nedover mot Jessnes-stranda, som er en idyllisk strekning med mange fine bade- og rasteplasser. Vi passerer rekreasjonsområder med badestrender og stupetårn ved Hamar sentrum på vei tilbake til Fjetre.

 

Middagen blir servert i stabburspuben. Det var på Fjetre skøytelegenden Peter Sinnerud vokste opp, og i pubens annen etasje finnes et lite skøytemuseum. Gården er autorisert for norsk fatmodnet akevitt.

 

Sykling: Cirka 54 kilometer.

 

Fredag

Dagen starter med en rundtur gjennom Stange Vestbygd. Vi skal bli kjent med noe av historien til dette urgamle kulturlandskapet med sine vakre gårdstun, små husmannsplasser, gravhauger og kulturminner. Langs Mjøsa ligger storgårdene, hvor flere er omtalt i Kongesagaen. Dette området har også en spesiell tilknytning til Olav Haraldsson. Vi besøker noen av bygdas gårdsutsalg- og kaféer, før turen går til Domkirkeodden.

 

Her i ett av landets største middelaldermuseer skal vi besøke Hamardomen, få omvisning i en av landets største økologiske urtehager og smake deres spesielle urtedrikk. På vei tilbake blir det tid til en stopp i Hamar sentrum.

 

Dagen avsluttes på Atlungstad Brenneri. I besøkssenteret til Norges eldste brenneri, følger vi poteten fra jord til gyllen akevitt. I brenneriets eget spiseri, serveres kveldens middag. Maten er basert på regionale råvarer med akevittkrydderier som en rød tråd gjennom måltidet.

 

Sykling: Cirka 42 kilometer


Lørdag

Frokost og avreise.  

 

Nystekte vafler med ferske jordbær på en av gårdskaféene i Stange Vestbygd, gir godt påfyll. 

Pris:

Kr. 5 080,-, som inkluderer:

  • To overnattinger i dobbeltrom m/frokost på Fjetre gård.
  • To-retters middag, enkel lunsj og nistepakke på Fjetre gård.
  • Tre-retters middag og inngang besøkssenter på Atlungstad Brenneri
  • Inngang og omvisning på Domkirkeodden.
  • Tur med DS Skibladner.
  • Turguide.

 

Drikke til måltidene er ikke inkludert.

 

Kapasitet: 6-12 personer.

 

Sykkelutleie:

Det er mulig å leie el-sykkel (Kalkhoff).

Pris kr. 750,- inkl. hjelm og lås.

 
 
 
 
 
 

Ruten er lettsyklet og går stort sett på lite trafikkerte bygdeveier.

Mat- og medisinplantene på Domkirkeodden byr på et praktfullt blomsterflor. Foto: Fotoavd. Domkirkeodden.

Uteserveringen på stabburspuben på Fjetre gård har fin utsikt både mot Mjøsa og hovedbygningen på gården.